Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΗ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ

Οι συντελεστές του έργου

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, Τζακ Θορν, Τζον Τίφανι

Photograph by Debra Hurtford Brown, © J. K. Rowling 2015

Aπό αριστερά: Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, Τζακ Θορν και Τζον Τίφανι

ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ

Η ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ είναι η συγγραφέας των επτά βιβλίων με ήρωα τον Χάρι Πότερ, των τριών συνοδευτικών βιβλίων της σειράς που εκδόθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, του μυθιστορήματος για ενηλίκους ΕΝΑΣ ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, καθώς και –με το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ– της αστυνομικής σειράς με ήρωα τον Κόρμοραν Στράικ. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κάνει το ντεμπούτο της ως θεατρική συγγραφέας, ενώ είναι και συμπαραγωγός στην κινηματογραφική ταινία Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται, που αναμένεται στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2016.

ΤΖΑΚ ΘΟΡΝ

Ο ΤΖΑΚ ΘΟΡΝ γράφει για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στις θεατρικές δουλειές του περιλαμβάνονται τα έργα Hope και Let the Right One In, μεταξύ πολλών άλλων. Στις κινηματογραφικές δουλειές του περιλαμβάνονται τα War Book και The Scouting Book for Boys, ενώ στις δουλειές του για την τηλεόραση τα Don’t Take My Baby, The Fades και This Is England, έργα που έχουν όλα τους τιμηθεί με το βραβείο BAFTA. Επίσης έχει αναλάβει την τηλεοπτική προσαρμογή της Τριλογίας του Κόσμου του Φίλιπ Πούλμαν για το BBC.

ΤΖΟΝ ΤΙΦΑΝΙ

Ο ΤΖΟΝ ΤΙΦΑΝΙ έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για τη σκηνοθετική δουλειά του τόσο στο Γουέστ Εντ όσο και στο Μπρόντγουεϊ. Μεταξύ των έργων του περιλαμβάνονται τα Once, The Glass Menagerie, Macbeth, The Bacchae, Let the Right One In και Black Watch. Είναι Συνεργάτης Σκηνοθέτης του θεάτρου Royal Court και χρημάτισε Συνεργάτης Σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου της Σκοτίας από το 2005 έως το 2012.